Stichting 

WOEDI

Wassenaarse Ouderen En Dieren

Stichting 

WOEDI

Wassenaarse Ouderen En Dieren

Stichting 

WOEDI

Wassenaarse Ouderen En Dieren

10 december 2005

Bedankt!

Dankzij jullie inzet is deze Make a Difference Day bij Florence, locatie Duinstede een succes geworden.

Fijn dat we op jullie konden rekenen!  Namens alle bewoners willen we jullie daarvoor hartelijk bedanken.


 

 


16 oktober 2005

Een mand voor Daisy

De stichting kreeg een aanvraag van een mevrouw van 89 jaar uit Leiderdorp.

Zij vroeg of wij voor haar nog een hondje konden vinden, het liefst een klein wit hondje.

Het ras maakte niet zo uit maar zij had het liefst een teefje.Haar hondje was afgelopen 

juni van ouderdom overleden.Na het plegen van een paar telefoontjes hebben wij 

Daisy gevonden.Daisy een West Highland White terrier van 8 jaar oud.

Zondag 16 oktober zijn wij haar wezen brengen.

Zowel de dame als Daisy zijn erg gelukkig met elkaar 

11 oktober 2005

Konijntje voor dagopvang Florence

Op Maandag 11 oktober is, op verzoek van dagopvang Florence aan de Herenweg, een konijn geplaatst door Woedi. Het konijn met toebehoren is geschonken door Dierenspeciaalzaak Discus Noordwijk waarvoor onze hartelijke dank!

Van de dagverzorging van Florence kregen wij te horen dat het konijntje “Floortje” is genoemd (afgeleid van “Florence”). De cliënten van Florence hebben laten weten heel blij te zijn met Floortje, ze wordt dan ook regelmatig uit haar kooi gehaald en geknuffeld

9 oktober 2005

Ingezonden brief ‘ HildeHulde.’ 

Weet je wel dat ik op een website sta en in de daarbij behorende gele krant? Met een foto van mijn elegante verschijning? In een keer beroemd sakmasegge. Hoe dat precies komt weet ik eigenlijk niet. Wel weet ik dat mijn vrouwtje de laatste tijd vreselijk lui is geworden. Met geen stok uit bed te krijgen. Ik heb b.v. een prachtige verleidingsact in mijn repertoire.Helpt niks.Maar nu zit het zo dat er de laatste maanden op gezette tijden aan de deur gebeld wordt. Ik ranketanketank naar beneden. Mijn vrouwtje niet dus, die treuzelt enorm. Ik blaf me rot. En dan staat er aan de andere kant van het paneel dat het mij onmogelijk maakt op kattenjacht te gaan: Het wandelvrouwtje.Soms is het een wandelbaasje en soms zijn er wandelkinderen bij maar allemaal dragen ze talloze hondenberichten aan hun kleren. Alle donders nog an toe dat is nog eens snuiven.Ik kan haast niet wachten tot mn touwtje om is en dan hup de hoek om en nog een en nog een en ik doe mn jeweetwellen intussen. Maar nu het gekke. Zij vinden het leuk! Wie zou dat nou geloven? Aaien, in de weer met plastic zakjes, lieve woordjes, brokje, het kan niet op.Kijk, ik vind dat niet ik maar zij op die website moeten staan, op foto’s want ze kunnen trots op zichzelf zijn. Trouwens, dat vrouwtje dat een lintje kreeg? Hilde? Nou die had er wel drie mogen krijgen!

Gegroet edele Woedivrouwtjes, Misty. (zie ook 16-02-2005)


2 oktober 2005

Open dag dierenasiel Lozerlaan

Op 2 oktober was het open dag bij het dierenasiel Lozerlaan . Stichting Woedi heeft deelgenomen met een rommelmarkt kraam.

De door diverse mensen geschonken kleine spulletjes zijn hier te koop aangeboden en de opbrengsten gaan, zoals gewoonlijk, naar de pot van Woedi om Wassenaarse ouderen en hun dieren te kunnen helpen in tijden van nood (opvang/hulp bij verzorging van het dier bij ziekte van de eigenaar etc).
28 september 2005

Rafa

Rafa is een verhaal apart. Deze Spaanse schone arriveerde op 18 september in Nederland, waar haar nieuwe vrouwtje met spanning op haar wachtte. Eenmaal in het nieuwe thuis gearriveerd wilde Rafa wel érg graag de omgeving leren kennen, en dat hield niet op bij de tuingrens. Nadat ze bij de 2e keer “weglopen” gelukkig de volgende dag bij het asiel weer opgehaald kon worden (want ze was een hele nacht op stap geweest), viel deze dame in slaap in het mandje van de vrouw die als bemiddelaarster (plaatsing vanuit Spanje in Nederland) had opgetreden.

Na heerlijk uitgerust te hebben, en een bezoekje aan de dierenarts, omdat ze toch behoorlijk wat spierpijn had opgelopen van haar “vrije wandeling”, besloot Rafa dat ze wel in dit mandje wilde blijven slapen. En inmiddels waren de vrouw en haar man al helemaal betoverd door deze charmante Spaanse señorita. In overleg met de mevrouw waar ze weggelopen was is besloten dat ze dan toch maar dat lekkere mandje voortaan als de hare mag beschouwen. Ze loopt niet meer weg, maar volgt de hele dag haar nieuwe vrouwtje op de voet. En als die bevallige Spaanse schone je aankijkt met haar mooie bruine ogen, smelt je weg ! 

27 september 2005

Dumpy in Duinstede

Tijdens de aaiprojecten in Duinstede was al gebleken dat de bewoners er veel van genoten een dier te kunnen aaien en knuffelen.  Wat zou er nog fijner zijn dan dat ze een “eigen” huisdier zouden hebben?

Na overleg met het management van Duinstede heeft stichting WOEDI een geschikt huisdier gevonden; een konijntje.Woedi heeft het konijntje Dumpy en zijn buitenhok met ren aan Duinstede geschonken op 27 september 2005 . Wat waren de bewoners blij dat Dumpy bij hen is komen wonen! Er wordt nu heel wat afgeknuffeld.


13 augustus 2005

Rommelmarkt Stadhoudersplein

Op 13 augustus was Stichting Woedi aanwezig met een kraam op de rommelmarkt op Stadhoudersplein in Wassenaar.Door het mooie weer waren er vanaf 9.00 uur al veel bezoekers.Er was veel belangstelling voorwat Woedi te verkopen en te vertellen had.Zo hebben wij verteld wat onze stichting doet en een aantal verhalen met foto’s van plaatsingen laten zien.

Ook hebben we de aan ons geschonken spulletjes verkocht en daarmee de pot voor noodgevallen en plaatsingen weer wat bijgevuld, voor de dieren die dat zo hard nodig hebben.Al met al een geslaagde dag!
26 juni 2005 

Tosca uit Spanje

Van een van onze vrijwilligsters kregen wij een verzoek om uit te kijken naar een klein hondje,omdat ze haar eigen hondje een Shih Tzu door ziekte in moest laten slapen.Toen we op internet gingen kijken op de sites van de Nederlandse asiels en niets konden vinden zijn we op  marktplaats terecht gekomen. Daar troffen we de site van S.I.A.C Stichting International Animal Care in Spanje aan.Op hun site stond een klein hondje zoals aan ons was gevraagd. Wij hebben direct een mailtje 

gestuurd met de vraag of dit hondje voor plaatsing in Nederland geschikt was. Omdat Tosca nog in het asiel zat in Benidorm en nog niet gesteriliseerd was en nog gechipt moest worden en omdat we ook nog niet wisten of ze zindelijk was. Dit alles is door S.I.A.C geregeld en Tosca was 16 Juli klaar voor de grote reis en konden wij haar op Schiphol bij een vrijwilligster van S.I.A.C ophalen.
21 juni 2005

Opvang Punkie

Voor een hond, van een meneer die geopereerd moest worden, werd voor 10 dagen opvang gezocht. Via de stichting kwam het kleine hondje Punkie, terecht bij een van de vrijwilligsters. Tussen de vrijwilligster en Punkie klikte het meteen en Punkie heeft dan ook 10 heel gezellige dagen gehad.


14 juni 2005

Dikkie Dik, Angel en Dandy

Voor deze katten moest een ander huisje gezocht worden vanwege een hele erge allergie van hun 7 maanden oude zoontje.Dikkie Dik woont nu bij een goede vriendin die al 3 katten van de Stichting heeft opgevangen en die deze rode kater ook een goed tehuis wilde geven en nu hebben ze met z’n vieren dolle pret.


Angel en Dandy

Angel, een poes en Dandy, een kater, wonen nu bij twee andere katers,dus Angel heeft over aandacht niet te klagen.Deze twee katten zijn opgenomen door een andere vriendin die tevens vrijwilligster van onze stichting is.Het is een prachtig gezicht 4 Main Coon’s bij elkaar
2 mei 2005 

Dit is Skip


Voor deze hond werd een ander huis gezocht. En dat hebben wij gevonden. 

Nu woont hij bij een liefdevol gezin. Hij is gek met de kinderen. Met deze 

bruine labrador gaat alles nu helemaal goed


28  mei 2005

Opendag Nationale dierenzorg

Op zaterdag 28 mei heeft de stichting weer deelgenomen aan de jaarlijkse open dag van het dierenasiel op de zijdeweg in Wassenaar.Omdat wij een bevriende stichting zijn worden we elk jaar opnieuw uitgenodigd.Op deze dag staan wij met drie-D kaarten – dieren spullen zoals: kleden voor in de auto –katten huisjes –rugzakken van een bekend dierenvoer ect.ect.De opbrengst komt geheel ten goede van stichting “Woedi”.Verder is er een rommelmarkt van het asiel zelf –antie bond comité en nog meer kraampjes allemaal op het gebied van dieren.


2 mei 2005 

Casper 

De stichting kreeg een verzoek van een dame die gevallen was en daardoor haar hond

niet meer kon uitlaten.Het was een blonde labrador retriever van 11/2 jaar oud.

Omdat deze hond tegen het bos aan woont was het heerlijk en makkelijk om hem uit te laten.

Dit werd ’s morgens en ’s avonds gedaan en ook sommige middagen.


14 mei 2005 

Rommelmarkt Oostdorp en omgeving

Op 14 mei heeft de stichting deelgenomen aan een rommelmarkt in het wijkcentrum van O en O aan de zonneveldweg in Wassenaar.Het was voor de eerste keer dat de stichting hier aan deelnam.We gingen er met veel mooie spullen heen.Aan het eind van de dag kregen we van de andere standhouders zo veel spullen mee dat er een tweede auto moest komen om alles mee terug te nemen.Al met al een zeer geslaagde dag en …………. Tot volgend jaar!


18 april 2004

Uitlaten honden

Een ouder echtpaar riep onze hulp in omdat ze met een groot probleem zaten.De vrouw lag in het ziekenhuis en de man had een acute jichtaanval,Zij hadden twee honden een Bouvier en een kruising Maltezer met een York die ze dus niet meer uit konden laten.Onze vrijwilligers hebben ruim een week de honden uitgelaten en daarna kon de baas het weer zelf.


 

13 maart 2005 

Voorjaars rommelmarkt

Er was in verpleeghuis Duinstede weer een voorjaars rommelmarkt. Zoals elk jaar was stichting "Woedi"daar weer aanwezig met een tafel rommelmarkt spullen, om die ten gunste van de stichting weer aan de man te brengen.Het was (net als elk jaar) weer vreselijk gezellig en de omzet was ook redelijk. Wij hopen ook het volgende jaar weer aanwezig te zijn.
6 maart 2005

Poes Spoeky

De stichting kreeg een aanvraag van een oudere dame voor een poes. Niet te jong en ook niet te oud,ongeveer 10 jaar .

Ook was het verzoek dat het een binnenpoes moest zijn. De stichting is op zoek gegaan en hier het resultaat een binnenpoes luisterend naar de naam Spoeky en 10 jaar oud. Haar nieuwe baasje was er erg blij mee, zodra ze binnen kwam en het huis had verkend kwam ze meteen vrijen.19 februari 2005 

Aaipoes Pepper

Op 09-02-2005 heeft de stichting zich ontfermd over een poes een heilige Birmaan genaamd Pepper.

Haar bazinnetje kan wegens ziekenhuisopname tijdelijk niet voor haar zorgen. Stichting "Woedi"heeft het bazinnetje om toestemming gevraagd om Pepper mee te nemen naar de aaiprojecten. Ze vond het een heel leuk idee en zie hier het resultaat.

De poes geniet er van en het lijkt wel of ze dit al jaren doet.16 februari 2005 

Uitlaten hond

Stichting "Woedi"laat momenteel een hond uit van een mevrouw die voorlopig 

niet in staat is haar eigen hond uit te laten.

De hond een Groenendaler luisterend naar de naam Misty.14 januari 2005

Aaiproject Sophiekehuis


Vandaag is Woedi bij het Sophiekehuis geweest voor het "aaiproject" tijdens deze gelegenheid zijn er nieuwe foto's gemaakt.De foto's zijn op de pagina aai projecten te zien 

Stichting Ouderen en Dieren draait op volle toeren

Door: Loes Rietvelt

Wassenaar – De vrijwilligers die zijn aangesloten bij Stichting Woedi, Wassenaarse ouderen en dieren, kunnen het best worden omschreven als dierenliefhebbers in hart en nieren. Dagenlang is het bestuur soms bezig om bijvoorbeeld een geschikt adres te vinden voor een huisdier dat niet meer door het baasje verzorgd kan worden. Kort gezegd, geen enkele oudere zal tevergeefs bij Woedi aankloppen. Of het nu gaat om de verzorging, plaatsing of aanschaf van een hond, poes ,konijn of andere dieren het bestuur stelt alles in het werk om het zowel dier als verzorger het naar de zin te maken.

Met als voorbeeld van een identieke stichting in Renkum is Woedi in 2000 opgericht. “Ik was helemaal enthousiast toen we met de Stichting Huvor in aanraking kwamen”, vertelt Hilde Kortman, penningmeester en tevens samen met secretaris Wim van Leeuwen en de vroegere voorzitster oprichter van de stichting. “Na het lezen van de folder bedacht we dat er in Wassenaar ook vast wel interesse in zón initiatief zou zijn. Ons gevoel bleek te kloppen. Na publicaties in de krant hadden we binnen korte tijd al een groot aantal vrijwilligers.


Uiteenlopende activiteiten

Voorzitter van de Stichting, Francine Kortekaas, is kort na de oprichting bij de Stichting als vrijwilligster gekomen. Met veel enthousiasme geeft ze een paar voorbeelden van de activiteiten van Woedi. “Regelmatig worden we gebeld door ouderen die graag een huisdier willen hebben. We gaan dan eerst bij de mensen thuis kijken of er bij voorbeeld genoeg ruimte is voor een dier. Willen de mensen een poes dan kijken we of het een binnen of buiten kat moet zijn, willen ze een hond dan proberen we te beoordelen of de toekomstig eigenaar fysiek in staat is om met de hond uit wandelen te gaan en of het huis genoeg ruimte biedt.” Hilde vult aan: “vaak worden we gebeld door oudere mensen dat ze niet meer voor hun huisdier kunnen zorgen. Wij kijken dan of we het dier uit huis plaatsen of proberen bij te staan in de verzorging. Soms vragen mensen ons of we een geschikt dier voor ze kunnen vinden. Via marktplaats.nl of de internetsites van asiels proberen we dan een geschikt huisdier te vinden. In November ben ik bijvoorbeeld nog naar Den Bosch geweest om een hond voor iemand op te halen. Het bestuur houd altijd contact met degene die een beroep op hen hebben gedaan. “Hebben we bijvoorbeeld een poes bij iemand weggehaald en elders geplaatst dan zullen we de oorspronkelijke eigenaar altijd op de hoogte houden over het wel en wee van haar kat. Dat geldt ook voor dieren die we bij iemand plaatsen. Regelmatig bellen we hoe het met het beest gaat.”


Aaiprojecten

Tweemaal per week bezoeken de vrijwilligsters van Woedi een bejaardentehuis en een verpleeghuis in Wassenaar. Hilde: “met twee konijnen, twee honden en soms een poes gaan we langs bij Duinstede en het Sophiekehuis. Iedereen is daar van harte welkom om de beesten te aaien. De patiënten zijn vreselijk blij als we komen. Sommigen reageren angstig en durven niet te aaien, anderen beginnen gelijk al te aaien. Vaak zien we dat er aanvankelijk wordt geroepen ‘ik wil hem niet’ om daar even later enthousiast op terug te komen..” Iedere keer opnieuw is Hilde diep onder de indruk als ze ziet dat mensen uit hun isolement komen. “Als we binnenkomen zitten de mensen soms helemaal in elkaar. Door de beesten leven ze dan weer op. Ook Francine vindt het heel fijn als ze mensen zo ziet opbloeien. “De vreugde van hen maakt me warm van binnen. Ik ga de laatste tijd niet meer zo vaak mee. Net zoals de vreugde me blij maakt, ben ik iedere keer opnieuw geraakt door de ellende van de mensen.”

In de folder van Woedi wordt duidelijk aangegeven welke doelstellingen de stichting heeft. Als eerste wordt genoemd het helpen van de ouderen in Wassenaar bij het (be)houden van hun huisdier. Het tweede is om dieren te (her)plaatsen bij senioren. Er zijn een aantal zaken waaraan Woedi geen medewerking verleent. Zo krijgt Francine regelmatig verzoeken van mensen die geen tijd en/of zin hebben om de hond uit te laten. “Dergelijke aanvragen kunnen wij niet honoreren. We zijn immers geen honden uitlaatservice. We krijgen ook regelmatig vragen of we opvang kunnen regelen als iemand op vakantie gaat. Allemaal aanvragen die we negatief moeten beantwoorden. Onze doelstelling is om dier verzorgingsvraagstukken te helpen oplossen, zodat ouderen toch hun huisdier kunnen houden.”


Beschermheer

Als sinds de oprichting van Woedi is jonkheer mr. M. van der Goes van Naters, oud kamerlid van de PvdA, beschermheer van de stichting Woedi.


Vrijwilligers hard nodig.

Als één van het bestuur ergens een dier ophaalt om bij iemand te plaatsen kan het gebeuren dat ze een heel eind moet rijden om het dier ergens op te halen. De folders die gedrukt moeten worden en regelmatig betaalt de Stichting de dierenartsrekeningen voor de mensen die het zelf niet kunnen betalen dat zijn o.a de kosten. Om de financiële druk enigszins te verlichten staan de vrijwilligers regelmatig op rommelmarkten met oude spullen die ze van mensen krijgen. “Ook maken we zelf 3d-kaarten die we op markten en braderieën verkopen. Tevens spaart de stichting Woedi ook oud papier Naast donaties die overgemaakt kunnen worden op postbankrekening 8449646 t.n.v. Stichting Woedi zijn ook vrijwilligers van harte welkom. “We hebben nog mensen nodig. Vooral personen die als tijdelijke opvang voor de dieren willen fungeren.” Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger dan kunt u bellen met Hilde Kortman 0705117857/0622869399 of met Francine Kortekaas 51177120/0612194223 en Wim van Leeuwen 07017010/0624870369 Voor meer informatie kunt u kijken op internet www.woedi.nl.

Het e-mailadres is info@woedi.nl