Stichting 

WOEDI

Wassenaarse Ouderen En Dieren

Stichting 

WOEDI

Wassenaarse Ouderen En Dieren

Stichting 

WOEDI

Wassenaarse Ouderen En Dieren

21 december 2010

Nieuwe baasjes voor Flip

Omdat het oude baasje niet meer voor Flip kon zorgen is de stichting opzoek gegaan voor een nieuw baasje. Gelukkig heeft de stichting nogmaals een beroep kunnen doen op de baasjes van Belle die ook door de stichting bij hun geplaatst is.

Flip werd direct door de roedel hier geaccepteerd en opgenomen. Op de foto's zijn Belle en Flip samen op de bank te bewonderen.

 

 


01 juli 2010

Wekelijkse wandeling met Snoopy

Snoopy is door de stichting geplaatst in 2006. In juli kregen wij een verzoek om Snoopy uit te laten.

Soms is het één keer per week maar ook wel eens meer . Snoopy geniet als de vrijwilligers voor de deur staan en is zo vriendelijk en gaat graag mee. Dit blijven we doen zolang het nodig is.

 

5 september 2010

Rommelmarkt 

5 September was weer de jaarlijkse rommelmarkt op het Stadhoudersplein. Natuurlijk was de stichting weer aanwezig met leuke spulletjes die ze van dierenvrienden hadden gekregen. Het was weer een hele gezellige dag ,mooi weer en ook nog aardig verkocht.

5 september 2010

Aramis

De stichting heeft zeven jaar geleden een hond geplaatst Aramis ( Groenendaler ) . Deze heeft de leeftijd van 14 bereikt en moest inslapen. De stichting kreeg het verzoek om weer naar een nieuwe hond uit te kijken.

Wij vertelde toen dat we een klein hondje ( Leentje ) aangeboden hadden gekregen om te herplaatsen. Het vrouwtje is ernstig ziek en kan niet meer voor het beestje zorgen. De eigenaar van Aramis en de penningmeester van de stichting zijn samen naar Leentje gaan kijken. De klik was er meteen en wederzijds, wij hopen dat de nieuwe eigenaar en Leentje nog heel veel fijne jaren samen hebben.18 augustus 2010 

Tosca, een jaar later

Nadat wij Tosca hadden geplaatst hebben wij contact gehouden met de nieuwe eigenaar. Regelmatig gaan we op de koffie en nemen dan Tosca’s vriend Rakker mee. Als wij binnen komen is Tosca buiten zinnen en als wij weer weg gaan blijft ze achter haar nieuwe baasje staan. Hiermee geeft zij zelf aan hoe fijn ze het daar heeft, waar wij natuurlijk heel blij mee zijn.

Tosca heeft hier zeker een gouden mandje gevonden.
Mei 2010

Dierenliefhebbers tien jaar samen in Woedi

door Loes Rietvelt

Heb je het over Stichting Woedi,dan zullen de meeste huisdierloze Wassenaarder niet weten waar je het over hebt. Dat is erg

jammer. Woedi is namelijk meer dan een club vrijwilligers dat alles in het werk stelt ouderen en gehandicapten zo vaak

en langdurig mogelijk te laten genieten van alles wat een huisdier te bieden heeft.


Wassenaar - Je hoeft je niet af te vragen waar het leven van voorzitter Hans Kortman en zijn vrouw, penningmeester Hilde, om draait. De hele flat staat in het teken van beesten. Een stenen hond naast de voordeur en een afbeelding op de mat, posters met dieren, knuffelbeesten op de bank, twee honden, een poes, een konijn, een cavia, en natuurlijk een poes op de theemok. Ook het dagelijkse bestaan van het echtpaar draait om beesten. Dat geldt niet alleen voor hen, maar ook voor de andere vrijwilligers. Hans: ‘’Onze secretaris, Katie vogels, heeft een groot aandeel in onze stichting. Zo heeft zij vijf katten opgevangen waar de stichting geen plaats voor had en die nu voorgoed een thuis hebben gevonden”. Zelf gaat Hilde met een aantal

vrijwilligers bijna iedere dag op pad naar verzorgingscentra, zodat ouderen haar beestenspul kunnen aaien en knuffelen, het zogenaamde aaiproject. “Het plezier op het gezicht van de mensen treft me iedere keer weer.” Hans laat met een paar foto’s zien hoe een meervoudig gehandicapte man opleeft, wanneer hij een konijn op zijn schoot krijgt.


Doelstelling

Woedi staat voor Wassenaarse Ouderen en Dieren. Naast het aaiproject heeft de stichting, zo meldt de folder, twee doelstellingen. Ouderen in de gemeente Wassenaar helpen bij het houden of behouden van huisdieren, en senioren helpen wanneer zij aan een huisdier willen beginnen. Eigenlijk doen ze nog veel meer. Hans: “Het kan gebeuren dat iemand door wat voor oorzaak dan ook echt niet meer voor een beest kan zorgen. Natuurlijk proberen we dat in eerste instantie met onze vrijwilligers op te vangen, door bijvoorbeeld met de hond te gaan wandelen of eten voor de poes klaar te zetten. Gaat de verzorging thuis echt niet meer, dan gaan we op zoek naar een geschikt opvangadres. Dat kan tijdelijk zijn, maar ook blijvend”. Dat het hier alleen gaat om hulp voor ouderen is wel duidelijk. “Je wil niet geloven hoeveel mensen bellen of we de hond een paar dagen kunnen uitlaten, omdat ze simpelweg geen tijd hebben. Wij zijn echter geen uitlaatdienst en ook geen dierenambulance.


Meer dan een dagtaak

Het is heel bijzonder wat het echtpaar allemaal voor Woedi doet. “We doen het echt niet alleen. Zo is er een aantal vrijwilligers die er vanaf het eerste begin bij zijn en nog steeds dagelijks voor ons klaarstaan. Wij mogen ons gelukkig prijzen met zo’n goed team.” Naast de aaiprojecten en het verzorgen van alle beesten staat Hilde op bijna iedere rommelmarkt in Wassenaar. Om geld binnen te brengen, sjouwt Hans op zijn vrije donderdag zo’n 600 tot 700 kilo oude kranten.  Daarnaast rijdt hij eenmaal per maand met een goede vriend door heel Wassenaar om papier op te halen.


Vrijwilligers gevraagd

Het takenpakket van Woedi is omvangrijk. Daarom is de stichting op zoek naar vrijwilligers die hen bij aaiactiviteiten kunnen ondersteunen. Hans: “Als er mensen zijn met een leuk huisdier dat probleemloos geaaid of geknuffeld kan worden, laat het ons weten. Wilt u meer weten over Woedi, dan kunt u een kijkje nemen op website www. woedi.nl. Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, dan kunt u bellen met Stichting Woedi, tel. 06-22869399.

30 maart 2010

Zeehospitium

De vraag die Woedi bereikte was of we een keer naar het Zeehospitium in Katwijk konden komen. Er werd aangegeven dat de mensen daar heel veel behoefte aan contact met dieren hebben. Op dinsdagmiddag 30 maart zijn we er heen gegaan met twee honden een cavia en een konijn. Het is zo fijn om te zien hoe de mensen er van genieten. Er is met de leiding aldaar besloten om dit soort bezoek eenmaal in de maand te herhalen.

28 maart 2010

Rommelmarkt verpleeghuis Duinstede


Zoals ook voorgaande jaren was Woedi aanwezig op de rommelmarkt in Verpleeghuis Duinstede


24 maart 2010

Rommelmarkt huize Willibrord


Zoals ook voorgaande jaren was Woedi aanwezig op de rommelmarkt in Verpleeghuis Duinstede 

7 februari 2010


Na het overlijden van de poes (Muis) welke door Stichting Woedi geplaatst was, vond de eigenaar het zo stil in huis dat hij graag een nieuwe poes wilde.  De stichting is op zoek gegaan en heeft er één gevonden  Hier is ze dan een Britse korthaar 6 jaar oud en haar naam is Beauty.