Stichting 

WOEDI

Wassenaarse Ouderen En Dieren

Stichting 

WOEDI

Wassenaarse Ouderen En Dieren

Stichting 

WOEDI

Wassenaarse Ouderen En Dieren


04 december 2011

Leentje

Vanwege een zware operatie van de baas van Leentje heeft een vrijwilligster van de stichting Leentje twee maanden bij haar thuis opgevangen. We waren er heel erg blij mee, de stichting is nog steeds op zoek is naar tijdelijke opvangadressen.

 


27 november 2011

Pebbles

De stichting werd gebeld met het verzoek om een King Charles uit te laten omdat het vrouwtje een wond aan haar been had en niet goed kon lopen. Dit was twee maal per dag, helaas moest de eigenaresse pebbles in laten slapen vanwege ziekte en heeft de stichting maar kort met haar gelopen.


14 oktober 2011

Meggy

De stichting kreeg een verzoek om Meggy uit te laten omdat de mensen die dit normaal doen op vakantie waren. Het ging om af en toe op diverse dagen. Meggy een Golden Retriver vreselijk lief, echt een genot om haar uit te laten. Op Woensdag en Zondag gaat ze met één van de vrijwilligsters naar het bos of strand.

2 oktober 2011

Jipp

Omdat Jip een schildklieraandoening heeft en zijn bazin zelf niet in staat is om medicatie toe te dienen en de familie buiten de stad woont is er een beroep gedaan op de stichting. Door verschillende vrijwilligers wordt de medicatie 's avonds gegeven.18 september 2011

Doedels en Belle

Sinds ik hier geplaatst ben door de stichting kan ik het erg goed vinden 

met Doedels. Samen kunnen we uren spelenmet een handdoek 

( een soort van touw trekken)Alle andere honden ( 4 ) laten ons

 lekker ravotten.
09 september 2011

Berichtje van Belle en Flip


Zoals jullie kunnen zien eten wij met z'n allen, ieder wacht netjes op zijn beurt. Ons vrouwtje is bezig om alle bakken te vullen want dan is het smullen. Na het eten wil Flip nog even genieten in de armen van Hilde.

3 september 2011

Rommelmarkt Stadhoudersplein

Wij hebben het dit jaar heel erg getroffen met het weer.

Het was erg druk - gezellig en de verkoop was goed.
17 april  2011


Verpleeghuis Duinstede heeft ook ieder voorjaar een rommelmarkt en ook daar zijn wij geweest. Ook dit is een traditie om ons hier te presenteren en ook hier verkochten wij onze spulletjes. Al met al een lange dag maar wel heeeeeeeeeeeel gezellig.

 

5 april 2011

Belle en Flip

Wij willen jullie allemaal laten zien hoe goed het met ons gaat. Wij spelen met alle andere honden en zijn ook heel erg gek op het grote konijn ( Vlaamse Reus ). Ons baasje en bazinnetje laten ons heel veel uit .
 

24 maart 2011

Rubriek VWC


Vrijwilligers maken het Verschil! + logo EJV

Dit jaar worden in heel Europa vrijwilligers in het zonnetje gezet om hun onschatbare waarde voor (de kwaliteit van) de samenleving te benadrukken. Daarom zal de Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW) in de loop van 2011, het Europees jaar van het vrijwilligerswerk , een aantal Wassenaarse organisaties en hun vrijwilligers interviewen. Dit is interview nummer 3.


Vijf vragen aan

Stichting Wassenaarse Ouderen en Dieren (Woedi)

Hilde Kortman (mede-oprichter)

Marion Roelofs (vrijwilliger)


Wat doet Woedi?

Hilde Kortman: “ Woedi – opgericht in 2000 – stelt zich ten doel problemen bij het verzorgen van dieren te helpen oplossen, zodat ouderen in Wassenaar toch een huisdier kunnen (be)houden. Onderzoek toont n.l. aan dat dieren de gezondheid van ouderen bevorderen en eenzaamheid helpen voorkomen”. Ook proberen wij geschikte dieren – evt. tijdelijk – te herplaatsen bij senioren, als zij bijv. bang zijn een jong dier te overleven”.


Hoe belangrijk zijn vrijwilligers daarbij?

Hilde Kortman: “Alles bij Woedi wordt door vrijwilligers gedaan. Er zijn vrijwilligers die honden uitlaten als hun baasje dat tijdelijk niet kan vanwege bijv. ziekenhuisopname. Vrijwilligers verzorgen ook de zgn. aaiprojecten: Wij gaan langs met dieren (honden, cavia, konijn) op de gesloten afdelingen van Willibrord en Duinstede en bij de dagopvang van Florence,ook gaan we naar het Zeehospitium in Katwijk. Je ziet bijv. dementerende mensen door het fysieke contact en de herinneringen die dat oproept vaak direct opbloeien en beter communiceren”.


Noem een van jullie kanjers.

Hilde Kortman: “Marion Roelofs, overal inzetbaar, zoals bij het aaiproject en de tijdelijke dierenverzorging, maar ook tijdens bijv. de rommelmarkten waar wij staan om inkomsten te verwerven voor Woedi”.


Mevrouw Roelofs, wat brengt vrijwilligerswerk u?

“Ik ben dol op dieren en dit is een prima manier om het nuttige en het aangename te combineren. Het is zo’n dankbaar werk, want je krijgt zoveel terug van de dieren en de mensen waar je mee werkt. De mensen in de tehuizen kijken echt uit naar je komst en beginnen spontaan over hun eigen huisdieren van vroeger praten. Sommigen denken zelfs dat het hun eigen huisdier uit het verleden is”.


Wat raadt u mensen aan die dit werk ook willen gaan doen?

Marion Roelofs en Hilde Kortman: Neem gelijk contact op met Woedi (tel. 511 78 57), kijk op www.Woedi.nl of stuur een e-mail naar info@woedi.nl. Vooral geduldige mensen met een eigen (zeer aaibare) hond of poes kunnen we goed gebruiken. Maar ook mensen zonder eigen huisdier zijn welkom. Ook een financiële bijdrage is altijd welkom.”.


 

9 maart 2011

Hallo allemaal,

Mijn naam is Koert, ik woon op het Zeehospitium in Katwijk en ik ben dol op dieren.Vorig jaar maart kwam stichting Woedi voor het eerst bij mij en mijn medebewoners op bezoek. Ze namen 2 honden een konijn en een cavia mee. De honden zijn al een beetje oud maar heel erg lief en willen graag geaaid worden. Ook het konijn is gek op knuffelen en aaien. De cavia is tijdens het bezoek lekker witlof aan het eten, één van de honden is ook dol op de witlof. Wij zijn erg blij dat stichting Woedi bij ons op bezoek komt met de dieren, het is altijd heel gezellig. Hans en Hilde en alle anderen van Stichting Woedi, jullie zijn toppers en we hopen dat jullie maar vaak bij ons op bezoek komen.


Groetjes,

Koert

23 januari 2011 

Winterfair Duinstede

Weer een gezellige dag in Duinstede en weer heel wat spulletjes verkocht. Deze spulletjes worden geschonken aan stichting 

Woedi door heel veel dierenliefhebbers.