Stichting 

WOEDI

Wassenaarse Ouderen En Dieren

Stichting 

WOEDI

Wassenaarse Ouderen En Dieren


07 september 2020 


Stichting Woedi bestaat 20 jaar !


De Wassenaarse Stichting Woedi doet al 20 jaar goed werk en vrijwilligers organiseren mooie en bijzondere activiteiten. Woedi staat voor Wassenaarse Ouderen en Dieren en de stichting heeft twee doelstellingen. De eerste is ouderen in Wassenaar te helpen bij het houden of behouden van huisdieren en het tweede is passende dieren te plaatsen bij Wassenaarse senioren die dat wensen. Daarnaast organiseert de stichting een wekelijkse aaimiddag bij Duinstede waar bewoners de mogelijkheid krijgen een huisdier te knuffelen en te aaien. Prachtig werk, heel bijzonder en dankbaar. 


Door Jan Pieter Becker

.

Hans Kortman is voorzitter van de stichting Woedi en zijn echtgenote Hilde is de penningmeester en beide zijn, met secretaris Thea Kortekaas en een handvol vrijwilligers, actief om oudere inwoners van Wassenaar die tijdelijk hun huisdier niet kunnen verzorgen te helpen. De stichting is dan ook een welkome steun voor veel Wassenaarders. Hilde is de initiatiefneemster en ze vertelt met plezier hoe het allemaal begon: “Het begon eigenlijk met een krantenartikel in de Telegraaf, nu al meer dan 20 jaar geleden. In Renkum was iemand met soortgelijke activiteiten begonnen en ik ben toen naar Renkum gegaan, heb gekeken wat er allemaal bij zo’n idee kwam kijken en heb het vervolgens in Wassenaar geprobeerd. Het werd een succes”. Hans vult aan: “Het was in het begin een werkgroep maar met hulp van de bekende heer Goes van Naters is het een stichting geworden. Hij heeft overigens ook 2 honden via onze stichting kunnen aanschaffen”.


Naast het helpen met de verzorging van dieren is het een mooi onderdeel van de stichting het helpen zoeken en het plaatsen van huisdieren bij Wassenaarse ouderen. Hans: ”Denk aan honden, katten en cavia’s maar meestal gaat het om wat oudere honden, zo vanaf 5 jaar. Ja het zoeken voorziet echt in een behoefte want oudere mensen kunnen vaak geen huisdier meer verkrijgen van het dierenasiel en bovendien heeft het asiel weinig oudere kleine hondjes meer, de daar aanwezige honden zijn vaak te groot of te agressief. We halen ze nu uit Spanje, we staan in contact met meerdere stichtingen daar die geschikte herplaatsbare honden voor ons uitzoeken”.


Het aaiproject in zowel bijzonder als uniek. Hilde: “Dat doen we al 18 jaar. Ik het begin hadden we meerdere aaiprojecten bij diverse verzorgingshuizen. We deden het aaiproject naast honden ook met konijnen, cavia’s en katten . We hebben helaas een keuze moeten maken en we doen het nu alleen nog maar in Duinstede, iedere maandagmiddag met drie honden. Margreet Homan uit Voorschoten komt dan met haar honden en het is helemaal geweldig hoe de bewoners van Duinstede op die beesten reageren. Lange tijd bracht ze ook nog haar kat mee maar die is helaas overleden”. En ze vervolgt: ”Corona heeft het aaiproject danig verstoord, bewoners mochten niemand meer ontvangen maar gelukkig zijn de maatregelen wat versoepeld en kunnen bewoners weer knuffelen met de honden”.


Inkomsten verwierf de stichting met name uit de verkoop van oud papier. Helaas levert oud papier niets meer op en is de stichting afhankelijk van donaties .Tevens wil de stichting alle mensen die Kranten hebben gespaart bedanken. Hans en Hilde blijven enthousiast. Bijna in koor roepen ze: “We hopen nog jaren door te mogen gaan”. En dat hoopt Wassenaar ook want Stichting Woedi doet echt prachtig werk.
‍ 30 mei 2020

Elf jaar geleden heeft stichting Woedi bemiddeld bij het plaatsen van Nora .

Helaas is Nora overleden en wederom kreeg de stichting het verzoek of het mogelijk was om weer een Rottweiler bij deze mensen te plaatsen.Wederom door bemiddeling is Izzy in April bij hun komen wonen. Izzy is een Rottweiler van bijna twee jaar is vriendelijk en gehoorzaam. 20 mei 2020

Ook met de Corona crisis wordt er een beroep gedaan op onze stichting.

Omdat het vrouwtje van Lisa even niet lekker was en Lisa daardoor niet uit kon laten deed zij een beroep op ons, wat wij dus ook hebben gedaan.
‍